crta
Novice in obvestila Arhiv novic in obvestil

Arhiv novic in obvestil

Izlet v Trst in Miramar je zaradi premalo prijav in ponovnega širjenja okužb s corona virusom ODPOVEDAN

Prijavljene bomo obvestili tudi preko SMS sporočil. 

Predsednica
Duška Prinčič Domenis 

Spoštovani,

v Novo Gorico se vrača tradicionalni FESTIVAL ZDRAVJA 2022, ki ga ob svetovnem dnevu zdravja pripravljajo Mestna občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica – Center za krepitev zdravja Nova Gorica, NIJZ OE Nova Gorica in Društvo Ko-Rak.si. Številne aktivnosti bodo na različnih lokacijah v mestu potekale od 3. do 8. aprila 2022.

Festival bomo sklenili z Dnevom zdravja v petek, 8. aprila 2022, med 9. in 13. uro na pasaži med Trgovsko hišo in spomenikom Edvarda Rusjana, kjer bodo predstavljeni programi, vzgojno-izobraževalne vsebine in svetovanja, ki so nam lahko v pomoč pri skrbi za naše zdravje.

Tema letošnjega festivala je »Naš planet – naše zdravje«.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Več o dogodku si oglejte TUKAJ >>

Spoštovani,

vabimo vas na strokovno srečanje (P)O COVIDU, ki bo potekalo v sredo, 6. aprila 2022 v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Namen srečanja je pregled POTI PACIENTA S COVID 19 OD BOLEZNI DO REHABILITACIJE  in osvetlitev IZZIVOV EPIDEMIJE V ORGANIZACIJI ZDRAVSTVENEGA VARSTVA.
Za nami je intenzivno obdobje sprememb, nujnih hitrih reakcij, odločitev in dejanj. Zgodilo se nam je veliko nepričakovanega.
Na površje so prišle obstoječe težave. Pojavili so se novi izzivi. Naučili smo se novih pristopov, novega znanja. Obdobje, ki se še ni prevesilo v konec, nas navdaja obenem s ponosom in s strahom. Najpomembnejše, kar se je v času epidemije pokazalo, je neverjetna moč in pomembnost sodelovanja vsakega posameznika s posameznikom, še bolj pa organizacije z organizacijo.

Na srečanju želimo povezati pomembne akterje na goriškem v času obvladovanja epidemije – od organizacijskega nivoja zdravstvenega varstva do samega dela s pacientom.
Udeležba je brezplačna.
Povezava do prijavnice
: https://www.1ka.si/a/82dbca3c
Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 4. aprila 2022 oz. do zapolnitve mest.
Iz organizacijskih razlogov vljudno prosimo, da morebitne odjave ažurno sporočate na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali tel. 051 307 792.

Vljudno vabljeni!

Izlet v Trst in Miramar je zaradi premalo prijav in ponovnega širjenja okužb s corona virusom ODPOVEDAN

Prijavljene bomo obvestili tudi preko SMS sporočil. 

Predsednica
Duška Prinčič Domenis 

 

Odhod iz Huma ob 8.00 uri in vožnja proti Trstu, do gradu Miramar. Ogled za doplačilo izjemno lepega dvorca, ki ga je dal postavit Maksimilijan Habsburški, mlajši brat cesarja Franca Jožefa. Graditi so ga začeli leta 1856 s predvidenimi stroški 280.000 forintov ( ogromno vsoto za tiste čase ). Zaradi bogate opreme in dodatnih sprememb, pa je cena še precej narasla. Gradu pripada tudi lepo urejen park. Napotili se bomo v park, da uzremo granitno sfingo na pomolu, ki nam bo »razkrila« povezavo gradu z Vipavo in atašejem Lavrinom.

Pot nas bo nato vodila v Trst, najpomembnejšemu pristanišču nekdanje avstro ogrske monarhije. Ustavili se bomo ob na trgu Oberdanin pričeli spoznavati Trst kot znano kulturno-gospodarsko središče, ki je svoj vzpon doživel za časa Marije Terezije. Takrat je nastal Trst, kot ga poznamo danes, pristanišče in križišče za več poti v Evropi, bogate stavbe, mogočni trgi ter cerkve, palače, kulturno-zgodovinski spomeniki. Osrednji trg Piazza dell'Unità predstavlja lep primer historicistične ureditve iz časa, ko je bil Trst glavno pristanišče habsburške monarhije. Obkrožajo ga mestna hiša s spomenikom Karla VI., Palazzo del Governo in Palazzo Llyod.

Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro Kratek postanek ob kipu Jamesa Joyca, ki je tu ustvarjal, se ustavili ob starorimskem gledališču, videli slovenski Narodni dom.

Pot nas bo nato vodila na hrib Sv. Justa, ki je predstavljal središče mesta v rimski dobi. O tem pričajo ostanki forumske bazilike. Na ostankih kapitolinskega templja je bila pozneje pozidana krščanska bazilika sv. Justa, ki je nastala v 13. stoletju s spojitvijo dveh starejših cerkva. Notranjščina petladijske stavbe je delno okrašena z bizantinskimi mozaiki na zlati podlagi.

Po ogledu se bomo najprej napotili do Rižarne pri Sv. Soboti - poslopje, namenjeno luščenju riža, zgrajeno v letu 1898 – je po 8. septembru 1943 nacistični okupator uporabljal kot taborišče za vojne ujetnike. Ogled.

Pot nas bo nato vodila na severozahodno obrobje Istre. Miljski polotok je bil naseljen že v času železne dobe, antični Rimljani pa so zgradili Castrum, da so se ubranili pred Istri in Avari. Sprehod po starem mestnem središču. Postanek ob komunalni palači katero krasijo grbi antičnih lokalnih družin in beneških gospoda ter ob stari stolnici zgrajeni v značilnem beneško-gotskem slogu. Po zaključenem sprehodu skozi ozke uličice s hišami zgrajenimi po beneški trgovski zasnovi bomo obiskali muzej z rekonstruirano nekropolo in prikazanimi najdbami ter napisi posvečenimi božanstvu Mitri. Videli bomo najdbe z območji iz časa antičnega rimskega cesarstva, ki danes niso več vidne kot denimo pomoli rimskega ladjevja in ulice.

Nadaljevali bomo na Vejno (Monte Grisa), enega najlepših razgledišč Tržaškega Krasa. Kratek ogled božjepotnega Marijinega svetišča in se zazrli čez velik del slovenskega morja.

Sledi vožnja do Opatjega Sela in zaključek dneva z večerjo, po večerjo pa povratek proti domu

Prijave na telefon do 4.4.2022:

  • Duška 041 393 308
  • Beba 031632 916.

Cena izleta se lahko spremeni glede na število prijavljenih in sicer: 20 prijav 50€, 30 45€, 40  prijav pa 40 €

PRIGRAM:
Hum- Miramar 1 ura
9 - 10:30 Miramar 1,5 ure ogleda
10:50 – 12:30 Ogled Trsta
12:30-13:15 prosto
13:30 – 14:15 San Giusto
14:45-15:45 Rižarna
16:20 -17h Muggia
17h ogled arheološkega muzeja-18h
18:30 Vejna- 19h
20-21:30 večerja v Opatjem selu
22:20 prihod v Hum

pdfVeč o pogojih si oglejte tukaj >>

Pozdravljeni,

ALI SEM_FITVabimo vas, da z nami preverite svojo telesno pripravljenost in jo z našimi nasveti izboljšate na poti proti poletju.

Kje: Športni park Nova Gorica (stadion)

Dan: petek, 18.3.2022

Ura: od 9h do 11h

Info: 05 33 83 289


Prisrčno vabljeni!

TIM Centra za krepitev zdravja

V sredo, 9.3.2022 organiziramo pohod na Krminsko goro.
Zbor bo pri nogometnem parkirišču v Vipolžah ob 13.30h (lastni prevoz).
Pot je dolga 12 km, potekala bo preko Subide in od tam vzpon na goro.

Obvestite se med seboj!

Informacije na 040285215(Evgenija)

Dragi članice in člani društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Brda,

vabimo vas na enodnevni izlet in druženje: "utrinki Istre in ribji piknik"
v četrtek, 26.8.2021.

Več o programu si lahko preberete spodaj.

Prijave sprejemamo do 11.8.2021 na telefonske številke:

  • 041 393 309
  • 041 810 466
  • 031 466 342


Vabljeni, da se nam pridružite.                                                                                     
Unitri Brda

Program izleta UTRINKI ISTRE IN RIBJI PIKNIK

izlet-istra

Spoznajmo tradicionalno življenje v slovenski Istri po starem, s čim so se ljudje preživljali ter uživamo v panoramski plovbi ob slovenski obali

Odhod iz Huma ob 7 uri in vožnja proti slovenski obali ter naprej v notranjost Istre, kjer si bomo ogledali strokovno obnovljeno značilno podaželsko hišo, imenovano Tonino hišo. Grajena je iz kamna, ki je poleti s svojim hladom ščitil prebivalce pred pripeko, pozimi pa lovil tople sončne žarke. Poleg rekonstruirane stare oljarne s torkljo in stiskalnico v pritličju si v prvem nadstropju ogledamo značilne podeželske bivalne prostore (kmečko kuhinjo in sobo).

Ostajamo v Šavrinskem gričevju, v vasi Krkavče, eni najstarejših vasi v slovenski Istri. Odlikuje jo svoja stara istrska ruralna arhitektura. Sprehod do "krkavškega kamna" antičnega monolita, ostanka staroverskega verovanja in je kot tak pomembna dediščina slovenske predkrščanske dobe. Postanek za malico.

Nato se bomo podali proti morju, vkrcamo se na ladjico in si privoščimo tri urno panoramsko plovbo ob slovenski obali z ribjim piknikom. Med plovbo bomo naredili postanek v Piranu za krajši zunanji ogled trga ter čas za kavico. Popoldan bomo naredili še krajši sprehod po mestu Koper, ki velja tudi za obalno središče in slovensko pomorsko okno v svet. Obvčudovali bomo arhitekturno zapuščino, kateri so največji pečat dali Benečani. Dan bomo zaključili z večerjo v Gostilni Karjola v Marezigah. Predviden povratek domov je do 22.00 ure.

CENA PO OSEBI: 

  • 75 EUR pri plačanih 49 potnikih
  • 77 EUR pri plačanih 40 potnikih


Plačilni pogoji:
plačilo celotnega zneska v poslovalnici Nomago Nova Gorica do 12.8.2021.

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. Obvezno je izpolnjen pogoj PCT, če vladni odloki to določajo.

Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so v celoti dosegljivi na spletni strain Nomaga, na povezavi: https://www.nomago.si/splosni-pogoji.

Zaradi izrazitega poslabšanja epidemiološkega stanja koronavirusne bolezni COVID -19 v Sloveniji prestavljamo začetek naših dejavnosti za študijsko leto 2020/2021 do nadaljnjega.

Z dejavnostmi in ostalimi aktivnostmi bomo pričeli takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Spremljajte našo spletno stran.

Ostanite zdravi!

Upravni odbor

Društva UNITRI Brda

Zaradi preprečitve širjenja koronavirusa s 11. marcem 2020 začasno ustavljamo izobraževanja in aktivnosti UNITRI Brda do preklica.

Prosimo vas, da se medsebojno informirate in spremljate spletno stran www.unitribrda.si.

Podrobnejše informacije so vam na voljo na GSM 041/393-309 (Duška), 031/632-916 (Marija) in 031/466-342 (Zorana).

Želimo vam obilo zdravja!

Upravni odbor Društva UNITRI Brda

Vabljeni na 6. zbor ćlanov Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Brda, ki bo v petek, 6.3.2020 ob 18.00 uri, v Domu vaške skupnosti Cerovo.

Predlog dnevnega reda:

1. Izvolitev delovnega predsedstva:
- predsednika zbora in dveh članov
- zapisnikarja
- dva overovitelja zapisnika

2. Sklepanje o dnevnem redu Zbora:

2.1 Obravnava in sklepanje o :
- Poročilu o delu društva UNITRI Brda za leto 2019
- Finančnem poročilu društva UNITRI Brda za leto 2019

2.2 Obravnava in sklepanje o poročilu Nadzornega odbora Društva UNITRI Brda za leto 2019

2.3 Obravnava in sklepanje o poročilu Častnega razsodišča Društva UNITRI Brda za leto 2019

2.4 Obravnava in sklepanje o:
- Programu dela društva UNITRI Brda za leto 2020
- Finančnem planu društva UNITRI Brda za leto 2020

2.5 Razrešitev člana upravnega odbora Društva UNITRI in izvolitev novega
člana za obdobje od 7.3.2020 do zaključka mandata članov upravnega odbora

2.6 Drugo

pdfVabilo zbor članov 2020

Dobrovo, 20.2.2020

Društvo UNITRI Brda
Duška Prinčič Domenis
predsednica

Stran 1 od 5

Začetek
Prejšnja
1