crta
Novice in obvestila Arhiv novic in obvestil

Arhiv novic in obvestil

Obvestilo za udeležence obiska opere Orfej v Ljubljani dne 16.12.22

Odhod avtobusa 16.12.22 ob 14:30 uri iz parkirišča na Huma.

Vabimo vas na prednovoletno srečanje članov društva UNITRI Brda, ki bo v petek, 09.12.2022 ob 15.00 uri v lovski koči na Koradi.

 

Ob pripravljeni hrani in pijači se bomo skupaj poveselili in nazdravili letu, ki prihaja.
Prijavite se lahko na telefonsko številko 040 285 215 (Evgenija) ali 031 466 342 (Zorana) do srede, 05.12.2022 in tudi poravnate prispevek.

Predvideni prispevek je 15.00 EUR na udeleženca,

Srčno vabljeni!
Upravni odbor
Društva UNITRI Brda

Spoštovane članice in člani društva UNITRI Brda,

vabimo vas na operno predstavo Orfej v peklu, v petek, 16.12.2022 ob 19.00 uri, v Ljubljani.

Komično-satirična opereta Orfej v peklu, ki se je v slovenščini prvotno imenovala Orfej v podzemlju, je zgodba o direktorju glasbenega konservatorija v Tebah, ki se je naveličal svoje žene Evridike in se zaljubil v drugo nimfo. Tudi Evridika je sita Orfejeve svojevoljnosti, zaljubi se v mimoidočega pastirja.

Tako je tu vzrok za ločitev! Javno mnenje zahteva, da se Orfej bori za svoj ugled in tudi za svojo ženo … Jima bo uspelo rešiti zakon v krizi?

Premiera operete Orfej v peklu, ki jo je ustvaril Jacques Offenbach (1819—1880) je bila leta 1858 v Parizu in v enem letu doživela kar 250 ponovitev. Delo je znano predvsem po Offenbachovem mojstrskem kankanu, ki ga pozna prav vsak.

Pariško opereto v novem prevodu Primoža Viteza je režiral Vito Taufer.

Cena vstopnice in avtobusnega prevoza je 50,00 €.

O uri odhoda avtobusa s parkirišča na Humu boste pravočasno obveščeni.

Za prijavo in morebitne dodatne informacije nas lahko pokličete do petka, 25.11.2022 na telefonsko številko 031/466-342 (Zorana) ali 041/393-309 (Duška).

Vabljeni!

Odhod avtobusa, v torek 11.10.2022 iz Gornjega Cerovega ob 3.15.

Sledijo postajališča:

  • Hum
  • Kojsko
  • Gonjače
  • Šmartno
  • Dobrovo
  • Neblo

Poskrbljeno je za jutranji sendvič za prvi potovalni dan in opoldanski obrok za vse potovalne dni, razen zadnjega.

Upravni odbor Unitri Brda vam želi prijetno potovanje, veliko novosti ter nepozabnih doživetij v obeh vinorodnih pokrajinah.

Dodatne informacije: 041 393 309

Šampanji čudovita pokrajina z apnenčastimi tlemi ter hladno klimo je edina regija na svetu, kjer pridelujejo originalno belo vino z mehurčki. Na poti bomo opazovali pokrajino, prepredeno s številnimi vinskimi trtami, srednjeveške katedrale, slikovite vasice in mesta bodo poskrbeli za skok v preteklost. Po okušanju mehurčkov se bomo podali v slikovito nemško pokrajino Mozelo. Reka Mozela je tukaj izklesala edinstveno rečno dolino, za katero velja, da je izredno lepa in romantična, z najbolj strmimi vinogradi
rizlinga, gradovi nad dolino in slikovitimi mesteci na ozkih nabrežjih.

izlet-sampanija

Odhod: 11.10.2022; prijava do 14.9.2022

1. dan:  BRDA – ULM – STRASBOURG   
Odhod iz Brd (ob 3.15 do 4.00 uri - glej obvestilo udeležencev zgoraj) po italijanski avtocesti do Beljaka sledi vožnja po turski avtocesti do Nemčije in naprej do Ulma  rojstnega  kraj Alberta  Einsteina. Postanek za ogled mesta in stolnice, ki je ena največjih in najpomembnejših verskih stavb v Evropi in se ponaša z najvišjim zvonikom (161 m). Po ogledu starega mestnega jedra in sprehodu po ulicah med tipičnimi predalčastimi hišami nadaljevanje poti Strasbourgu  namestitev v hotelu in večerja.

2. dan:  STRASBURG – VERZENAY – REIMS
Po zajtrku sledi ogled Strasbourga sedežu Alzacije in institucij EU. Podali se bomo  v staro mestno jedro in obiskali stolnico Nôtre-Dame, ki ima dograjen samo en zvonik in predstavlja pravi simbol mesta Strasbourg. Sprehodili se bomo po slikovitem nabrežju reke L´ill do četrti  La Petit France ter se zapeljali v sodobni predel s plačami EU. Nadaljevanje poti proti Šampanji. Naš prvi postanek bo v vasici  Verzenay, ki leži na pobočjih  vinogradov. V vinskem muzeju (doplačilo) se bomo spoznali z vinogradi v Šampanji, sortami grozdja in delom v vinogradu. Povzpeli se bomo  na svetilnik s čudovitim razgledom na vinorodno pokrajino in bližnji sladkorni mlin. Nadaljevanje poti v Reims prestolnico šampanjcev, tu  je bilo okronanih kar trideset francoskih kraljev. Ogled veličastne stolnice, ki je bila med francosko revolucijo in prvo svetovno vojno hudo poškodovana, a je kljub temu ohranila sloves enega od vrhuncev gotike. Stolnica v Reimsu se ponaša z nebogatejšim kiparskim okrasjem, v notranjosti pa najdemo tudi Chagallove vitraže. Večerja in  nočitev.

3. dan: REIMS - HAUTVILLERS - ÉPERNAY - CHÂLONS-EN-CHAMPAGNE - TRIER  
Po zajtrku se bomo odpravili v vasico Hautvillers. Ta očarljiva vinorodna vas je znana kot "zibelka šampanjca", njena opatija pa je zadnje počivališče Doma Pérignon. Nadaljevanje poti v Epernay  središča proizvodnje šampanjca, sprehodili se bomo  po znameniti Avenue de Champagnes, kjer bomo srečali znana imena, kot so Moet et Chandon, Perrier Jouet in drugi. Postanek v Chalons-en-Champagne, z vzdevkom »Benetke z mehurčki«. Sprehod po starem mestnem jedru pod zaščito Unesca. Pava posebnost kraja pa je 2000 let stara podzemna vinska klet, ki izvira iz galo-romanskega obdobja, ogled pa je pravo popotovanje nazaj v čas. Nadaljevanje vožnje proti Trierju. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: TRIER – TRABEN – COCHEM – BOPPARD – MAINZ
Zajtrk in nato ogled najstarejšega nemškega mesta - Trier. Mesto je bilo nekoč severna prestolnica rimskega cesarstva,  z veličastnimi Črnimi vrati, ki predstavljajo najbolje ohranjena mestna vrata iz rimskega obdobja severno od Alp. Sledi vožnja to mesta Trabach in Traben, ki ju povezuje znameniti most čez Mozelo, tu je bilo središče trgovanja z vini. Nadaljevanje poti po edinstveni, rečni dolini Mozele, za katero velja, da je izredno lepa in romantična, z najbolj strmimi vinogradi rizlinga do enega najlepših nemških krajev, slikovitega Cochema. Postanek za ogled mesteca. Vožnjo bomo nadaljevali po slikoviti dolini  Rena, med vinorodnimi griči, mimo kopice srednjeveških gradov, otočkov in vasic. Posebno zanimiv je del poti ob pečini Lorelay, povezan z zanimivo legendo in velikim rečnim ovinkom. Nastanitev v hotelu v okolici Mainza, večerja in nočitev.

5. dan: HEIDELBERG – STUTTGART – BRDA  
Zajtrk in vožnja na ogled slikovitega Heidelberga, ki s podobo romantične Nemčije slovi kot dragulj med nemškimi turističnimi destinacijami. Naslednji ogled bomo namenili mestua Stuttgart ki je prestolnica zvezne države Baden-Württemberg v dolini Neckar. Stuttgart je tudi avtomobilsko mesto: tu so izumili prvi avtomobil in prvo motorno kolo. Najprej se bomo sprehodili po glavni ulici Königstrasse, ki pelje od monumentalne glavne železniške postaje proti velikemu trgu Schlossplatz z baročnim gradom Neues Schloss. Sprehod bomo nadaljevali po ulici Königsbau, proti Schillerjevem trgu s Starim gradom, v katerem se nahaja deželni muzej. Le kdo ne pozna srebrnega znaka podjetja Mercedes Benz. Poleg tovarne stoji Muzej Mercedes-Benz, ki je edini muzej na svetu, ki je svetu pokazal popolno zgodovino nastanka avtomobila. Obisk muzeja (doplačilo). Nato vožnja proti domu.

CENA POTOVANJA NA OSEBO (max 47 oseb na busu):       
pri najmanj 46 udeležencih: 559 EUR  
pri najmanj 42 udeležencih: 581 EUR
pri najmanj 36 udeležencih: 625 EUR

CENA VKLJUČUJE
Storitev avtobusnega prevoza, namestitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona (od tega 1x večerja v pivnici), zunanje oglede po programu, vodenje, DDV.
CENA NE VKLJUČUJE
Vstopnine: Vinski muzej v Šampanji cca. 9 EUR, degustacija šampanjca od 25-50 EUR dalje (odvisno katera klet nam potrdi obisk skupine), ogled kleti v Chalonu 22 EUR ob prijavi, muzej Bercedez Benz cca 10 EUR, enoposteljna soba 150 EUR (po predhodni odobritvi skladno z razpoložljivostjo) in storitev, ki niso izrecno navedene pod cena vključuje, zavarovanje odpovedi zaradi bolezni ali smrti, dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, pijače pri obrokih.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list

Rok prijave: najkasneje do 14.09.2022 oz. razpoložljivih prostih mest

Plačilo se lahko izvede v agenciji NOMAGO d.o.o. na Kidričevi 20 v Novi Gorici, ali na pošti, banki ali spletni banki.

Plačilo akontacije na TRR: SI56 0310 0108 5605 379       Sklic: 2020200090    
Znesek za plačilo 152 EUR/osebo (skupaj 3 mesečni obrok)

pdfProgram in spletna prijavnica

Dodatne informacije: 041 393 309

Izlet v Špeter, Videm in Furlanijo dne 20.8.2022 odpade zaradi premalo interesa.

Prosimo za razumevanje,

Unitri Brda

izlet-avg22

Program izleta:

Odhod iz Huma ob 08.00 uri in vožnja v Špeter, kjer nas bodo sprejeli v prostorih slovenskega kulturnega doma, nam predstavili Benečijo, nato si bomo ogledali zanimiv multimedialni muzej SMO. Slednji prikazuje kulturno krajino od Julijskih Alp do morja ter se uvršča med nove oblike tematskih muzejev, ki sloni na pripovedi.

Nadaljevanje poti v Videm, glavno mesto Videmske pokrajine v zgodovinski regiji Furlaniji. Prvi dokumentirani zapisi o mestu segajo v leto 983, ko se je začel razvijati zaradi zatona Ogleja, enega pomembnejših mest v Rimskem imperiju, od leta 1420 pa je bil v sestavi Beneške republike. Med sprehodom skozi staro mestno jedro, spoznali bomo kje so bile hiše prvih prebivalcev mesta, ki so prišli z okoliških hribov in si tu zgradili hiše z obrtniškimi delavnicami v pritličju in bivalnimi prostori v zgornjih nadstropjih, kje se je nahajalo obzidje o katerem pričajo mestna vrata ter obrabni jarek. Postanek pri urnemu stolpu, loži z beneškimi levom, prvemu mestnemu trgu iz leta 1248, skozi enega najstarejših delov mesta nas bo pot vodila proti gradu.

Popoldan bomo nadaljevali v kraj San Daniele, ki je znan po proizvodnji pršutov. Obiskali bomo eno od pršutarn in pokusili njihov pršut. Možnost nakupa. Sledila bo vožnja v Spilimbergo, kjer deluje svetovno znana šola mozaikov. Tu so izdelali tudi mozaik, ki je postavljen na mejni črti med Slovenijo in Italijo na trgu Evrope pred železniško postajo v Novi Gorici. Sprehod po mestnem jedru in ogled šole mozaikov. Sledila bo vožnja na slovensko stran, kjer bomo druženje zaključili z večerjo v restavraciji Briška hiša na Humu. Po zaključeni večerji je predviden povratek domov z lastnim prevozom.

Cena izleta na osebo je 65 € pri 30 plačanih udeležecih. Cena izleta se lahko spremeni, če bo manjše število prijavljenih.

Dodatne informacije in prijave sprejemamo na telefon do 12.8.2022:

  • 041 393 309
  • 031 466 342
Izobraževanje za digitalni bon bo izvajalo podjetja Smart NARIS d.o.o iz Ljubljane, tudi v Novi Gorici.
 
Ker se na telefon ne javijo, pošljite sami prijavo na elektronsko pošto:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali pa poskusite poklicati na 01 600 4 537, če vam bo uspelo. 
 
Mesta so omejena, zato pohitite, skupinska prijava zaenkrat ni mogoča.

Izlet v Trst in Miramar je zaradi premalo prijav in ponovnega širjenja okužb s corona virusom ODPOVEDAN

Prijavljene bomo obvestili tudi preko SMS sporočil. 

Predsednica
Duška Prinčič Domenis 

Spoštovani,

v Novo Gorico se vrača tradicionalni FESTIVAL ZDRAVJA 2022, ki ga ob svetovnem dnevu zdravja pripravljajo Mestna občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica – Center za krepitev zdravja Nova Gorica, NIJZ OE Nova Gorica in Društvo Ko-Rak.si. Številne aktivnosti bodo na različnih lokacijah v mestu potekale od 3. do 8. aprila 2022.

Festival bomo sklenili z Dnevom zdravja v petek, 8. aprila 2022, med 9. in 13. uro na pasaži med Trgovsko hišo in spomenikom Edvarda Rusjana, kjer bodo predstavljeni programi, vzgojno-izobraževalne vsebine in svetovanja, ki so nam lahko v pomoč pri skrbi za naše zdravje.

Tema letošnjega festivala je »Naš planet – naše zdravje«.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Več o dogodku si oglejte TUKAJ >>

Spoštovani,

vabimo vas na strokovno srečanje (P)O COVIDU, ki bo potekalo v sredo, 6. aprila 2022 v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Namen srečanja je pregled POTI PACIENTA S COVID 19 OD BOLEZNI DO REHABILITACIJE  in osvetlitev IZZIVOV EPIDEMIJE V ORGANIZACIJI ZDRAVSTVENEGA VARSTVA.
Za nami je intenzivno obdobje sprememb, nujnih hitrih reakcij, odločitev in dejanj. Zgodilo se nam je veliko nepričakovanega.
Na površje so prišle obstoječe težave. Pojavili so se novi izzivi. Naučili smo se novih pristopov, novega znanja. Obdobje, ki se še ni prevesilo v konec, nas navdaja obenem s ponosom in s strahom. Najpomembnejše, kar se je v času epidemije pokazalo, je neverjetna moč in pomembnost sodelovanja vsakega posameznika s posameznikom, še bolj pa organizacije z organizacijo.

Na srečanju želimo povezati pomembne akterje na goriškem v času obvladovanja epidemije – od organizacijskega nivoja zdravstvenega varstva do samega dela s pacientom.
Udeležba je brezplačna.
Povezava do prijavnice
: https://www.1ka.si/a/82dbca3c
Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 4. aprila 2022 oz. do zapolnitve mest.
Iz organizacijskih razlogov vljudno prosimo, da morebitne odjave ažurno sporočate na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali tel. 051 307 792.

Vljudno vabljeni!

Stran 1 od 7

Začetek
Prejšnja
1